grw@fortune.UUCP (Glenn Wichman) (04/28/84)
[We may be in cages but we're better off than you...]
21 lines quiz II -- ANSWERS
First, the winners. I gave up to 4 points per question. I got a
lot of answers this time (yay), but no one got any of the really
obscure ones (oh well...). My third quiz will be coming out soon,
and in quite a different format than these last two. By the way,
anybody think it would be worthwhile to write some netquiz software,
to handle sending out, answering, & grading quizzes?
The winners:
#1: Rich Rosen pyuxn!rlr 19 pts.
#2: Diane Wilkerson hopd3!dvw 18 pts.
#3: Rick Paul hogpc!rwp 16 pts.
#4: nscu!mauney 11 pts.
#5: Laura ihuxb!irish 10.5 pts.
#6: Bill Nemec houti!wn 10 pts.
#7: bunker!allen 9 pts.
With 8 points:
S. Meier, stolaf!kragness, Brad Balfour & friends.
With 7 points:
Jim Tomcik, tonto:alanurm (?)
With 6 points:
Matt Kappel, Bernardo Feijo
With 5 points or less:
John Hobson, sdcsla!clark, Andy Tannenbaum, Jim Jenal
Thanks to all who participated. Now, the answers, with comments
where they seem appropriate. Also included are the number of
people with at least one correct response.
0. [Watch me platypus duck, Bill...]
Song: Tie Me Kangaroo Down
Artist: Rolf Harris
Album: ???
Answers: 1
/*
* This was my offering to the line eater, but tonto:alanurm (sp?)
* noticed that it was also a line from a song.
*/
1. What could be nothing but the dead of night
looks more like something bad gone right...
Song: Nagging Optimism
Artist: Dave Edwards
Album: Dave Edwards (sometimes called "Commercial Suicide")
Answers: 0
2. Each day I learn just a little bit more
I don't know why but I do know what for...
Song: This Song Has no Title
Artist: Elton John
Album: Goodbye Yellow Brick Road
Answers: 2
3. She's one step closer to the man in black
and sixty cents closer to broke.
Song: Lung Cancer
Artist: Randy Stonehill
Album: Welcome to Paradise
Answers: 0
/*
* I hoped at least ONE person would get this. It's a great
* song & a great album, if you can find it.
*/
4. Now sweet sixteen's turned thrity-one...
Song: Rock & Roll Never Forgets
Artist: Bob Seger
Album: Night Moves
Answers: 9
5. Be careful, his bowtie is really a camera...
Song: America
Artist: Simon & Garfunkel
Album: Bookends
Answers: 14
/*
* almost EVERYBODY knew this one.
*/
6. Gonna sell me Bob Marley records, Gonna buy me some Jackson Browne...
Song: Gonna buy me a condo
Artist: Wierd Al Yankovic
Album: Wierd Al Yankovic in 3-D
Answers: 3
7. The man in the mack said you got to go back...
Song: The Ballad of John & Yoko
Artist: The Beatles (really just John & Paul, according to one source)
Album: Hey Jude
Answers: 11
/*
* ihuxb!irish (Laura) got her 1/2 point her by answering
* "legend" instead of "ballad", for those of you who were
* curious as to how her total ended up 10.5
*/
8. He's up on his Latin & Greek, but in his chicin' he's weak...
Song: He's so Unusual
Artist: Cyndi Lauper
Album: She's so Unusual
Answers: 0
/*
* I'm a little surprised no one got this, since the album
* is currently quite popular.
*/
9. Elvis and the Beatles have seen a better day
better off to burn out than to melt away...
Song: Meltdown (at Madame Tussaud's)
Artist: Steve Taylor
Album: Meltdown
Answers: 0 correct....
/*
* Well, EVERYBODY thought that this line was from a song called
* "ya ya hey hey", or something, from Neil Young's "Rust Never Sleeps".
* Does anybody know if the line is, word for word, in that song? If
* so I owe people more points. The song "Meltdown (at Madame Tussaud's)
* is a fundamentalist Christian punk rock social critique of modern
* culture in the guise of describing what would happen to Madame
* Tussaud's wax museum if the air conditioning broke down.
*/
10. I know something that they don't know
I know a woman in New Mexico
Song: Worse comes to Worst
Artist: Billy Joel
Album: Piano Man
Answers: 4
11. Captain to Candida we're spreading fast
They're watching us watching them through the glass...
Song: Captain Void and the Video Jets
Artist: Ian Hunter
Album: All of the Good Ones are Taken
Answers: 0
12. Elevator up, escalate down
moves like the blob, it swallows your town
Song: Mall all over the world
Artist: Daniel Amos
Album: Doppelga"nger (vol. II of the Alarma Chronicles)
Answers: 0
13. Bring me southern kisses from your room...
Song: Romeo's Tune
Artist: Steve Forbert
Album: Jackrabbit Slim
Answers: 8
/*
* I got a lot of wrong answers as to which album this song
* was on. Some people thought it was on "Alive on Arrival"
* (the album before Jackrabbit Slim), others thought it was
* on "Little Stevie Orbit", the album after JS.
*/
14. I found out long ago, it's a long way down to Holiday Road...
Song: Holdiay Road
Artist: Lindsay Buckingham
Album: National Lampoon's Vacation Soundtrack
Answers: 1
15. They will love you in the darkness take advantage of your starkness
and refuse to recognize you in the light...
Song: Sweet Cream Ladies, Forward March
Artist: The Boxtops
Album: [I have it on "The Boxtops Greatest Hits"]
Answers: 2
16. Don't you be afraid, it's just the end of the world...
Song: Flying Away
Artist: Limpic & Rayburn
Album: Limpic & Rayburn (with Dave Pollard)
Answers: 0
/*
* this was probably the hardest one in the quiz. I didn't
* really expect anyone to get it, but it's one of my favorite
* lines, so I threw it in.
*/
17. You don't know what it means to win
come down and see me again
Song: Never Going Back Again
Artist: Fleetwood Mac
Album: Rumours
Answers: 0
/*
* Why didn't anybody get this?
*/
18. Polaroid cameras, remote garage doors,
instant coffeee, K-Mart stores...
Song: Instant Breakfast
Artist: Wendy & Mary
Album: Out of the Fullness
Answers: 0
/*
* the next lines are:
* Avon ladies, right at your door
* Home Computers, who could want more?
*/
19. Wrapped like candy, in a cool blue neon glow...
Song: Fade away and Radiate
Artist: Blondie
Album: Parallel Lines
Answers: 1
20. So she buys an instant cake, and she burns her frozen steak...
Song: Mother's Little Helper
Artist: Rolling Stones
Album: Flowers
Answers: 7
21. A Winnebago...Hell, a heard of Winnebagos, we're giving 'em away...
Song: What Do You Want from Life?
Artist: The Tubes
Album: The Tubes & What Do You Want from Live
Answers: 4
That's it for quiz #2. Thanks again to all
who responed. Quiz #3 will be coming out next
week....
No cute signoff,
-Glenn